Instagram Public Photos with #saham
23,253 photos

Peter lynch… dia adalah seorang investor saham terkenal amerika serikat yang berangkat dari seorang analis. ia bekerja untuk perusahaan investasi terkemuka fidelity investments, inc. dan fidelity management & research company sejak tahun 1969. selama mengelola fidelity magellan fund dari tahun 1977 hingga 1990, peter lynch berhasil mengembangkan asset senilai usd 20 juta menjadi usd 14 milyar, termasuk hasil trading indeks s&p 500 dengan rata-rata return 29% per tahun. selain itu, dia juga dikenal sebagai penulis buku best seller "one up on wall street" (1989) dan "beating the street" (1993) yang dianggap sebagai buku wajib para investor saham. ada yang sudah pernah baca? dan lebih dari sekedar trader sukses, dalam bukunya "the intelligent investor" (update 2003), jason zweig mencatat peter lynch sebagai investor legendaris. . peter lynch lahir pada tahun 1944, dan ada tahun 1968 dia memperoleh gelar master of business administration dari wharton school, university of pennsylvania. awal karirnya, dia bekerja sebagai analis investasi di fidelity investments, inc. di tahun 1974, dia dipercayai menjabat sebagai direktur riset di fidelity management & research company sampai 1977, yang kemudian menjadi fund manager di fidelity magellan fund sampai tahun 1990 dimana akhirnya peter lynch memutuskan pensiun dari pekerjaannya. namun karena reputasi dan prestasinya yang baik, pada tahun 2007, peter lynch diangkat sebagai vice chairman oleh fidelity's investment adviser, fidelity management & research co. . peter lynch selalu melakukan survey dan analisa fundamental pada perusahaan yang sahamnya sedang diincar dengan pendekatan bottom-up. menurutnya: "sebelum masuk, anda harus bisa menjelaskan dengan logis kenapa anda memilih saham yang ini, kenapa bukan yang itu secara detail." saran lain dari peter lynch adalah, di pasar manapun kita hendak masuk, sebaiknya pahami benar karakteristik instrumen investasi tersebut. jangan pernah menebak-nebak dan lakukanlah riset bila perlu. investasi adalah pekerjaan yang serius, dimana tiap lembar saham yang kita beli itu bukanlah kupon lotere, melainkan bagian dari kepemilikan bisnis. #sekarangwaktunya #yuknabungsaham

comment 8 star 295 7 hours ago
comment 0 star 113 4 hours ago

Udah sah kan jadi orang dayak ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ #rumahpanjang #saham #kalbar

comment 1 star 79 2 days ago

#repost @atmedan with @repostapp ใƒปใƒปใƒป "saya mau berinvestasi di sektor properti karena saya percaya sektor properti akan bagus di tahun ini" ucap salah satu investor baru kita, beliau merupakan pengusaha di bidang real estate. terima kasih sudah memberi kepercayaan kepada kami. salam profits ! #saham #sekuritas #indonesia #medan #investor #pasarmodal

comment 10 star 81 10 hours ago

Monspace launch own electric massage chair! market price is around rm7k. promotion for chinese new year.๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ . . *promosi hebat !* bermula pada *23 januari* *hingga 11 february*. . *join package shareholder rm5,000 akan menerima sebuah. . *hadiah massage chair yang bernilai rm7,000 dan free 1lot acc shareholder yg bernilai rm5000 ( free 1lot lagi ni bolehlah anda register nama keluarga atau rakan) *****jimat rm12,000. saham ipo untuk dua nama dapat massage chair pon dapat.. . . *massage chair* ini anda boleh ambil di *hq monspace bukit jalil* . *"hidup inspirasi hidup'* pm/wssp 01121428516(luqman) 01121428516(luqman) 01121428516(luqman) #millionairementoracademy #betabusinessclub #monspacemalaysia #monspace #ipo #inventment #saham #polimas

comment 1 star 163 11 hours ago

[kenapa orang yang phd tak ego]??๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ . . beliau adalah lpasan phd.. seorng lecture d sbuah university.. dan bliau memiliki pnglaman dlm network marketing hmpir 10 tahun.. dr alex nmpak pluang ini.. . . dn bliau mngatakn antara platform yng bliau ceburi ,phytoscience lh satu²nya company yng xperlu promote product.. dn snang dpt duit.. hnya dgn memperkenalkn 2 orng sahaja sdah blik modal... dn bliau juga bru sminggu join ttapi downline dia dh ada 5 orng.. smua mngambil package pling besar๐Ÿ˜จ๐Ÿ˜จ.. dmna package ini adalh package jutawan. iaitu mobile stokis.. dmna seorng mobile akn dbyar sbnyak 2000.. byng kn 5 orng??..โ—๐Ÿ‘๐Ÿ‘dasyat. . . beliau wlaupun masih bru dalam platform ini tetapi ,bliau bnyak tunjuk ajar dengan sya. dia ckp ada orng nk ada yng tak nk.. jd klau tak nk cari orng yng nk.. kita buat bnda bagus.. beliau nmpak "jalan itu sudah ada,jadi hanya tinggal nak jalan or tak sahaja" . . so kpda ssiapa ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃyng rsa ajak seorng mmpu dbyar sbnyak 2000 okey pm sya.. sya ada cara dia.. yng pnting package itu adalh mobile.. so kpda yng berminat bolh pm sya: . . ๐Ÿ“ž017.853.5348(harry) ๐Ÿ“ž017.853.5348 (harry) . . info lanjut di instagram: ๐Ÿ“ทharry13_11 #rtempire #gammanetwork skillsonlinestage3 #upm #ukm #gmi #kptm #usim #politeknik #uitmshahalam #projekincometurbo #otcmmarket #otc #invest #investor #saham #pelaburan #realinvestment #realusd #projekstudentberpendapatan #ums #segicollegesubangjaya #makeup

comment 0 star 110 3 hours ago

Salah satu investor baru yang membuka account di phintraco sekuritas, beliau adalah banker profesional dan percaya pada phintraco sekuritas sebagai solusi untuk berinvestasi di pasar modal. terima kasih atas kepercayaan nya, salam profits #saham #sekuritas #indonesia #trading #investor

comment 1 star 39 10 hours ago

ุงู„ุตุฏุงู‚ุฉ ู†ูุนู…ุฉ ู…ู† ุงู„ู„ู‡ ูˆุนูู†ุงูŠุฉ ู…ู†ู‡ ุจูู†ุง ๐Ÿ’™โค . . #ูƒุฑุฉ_ุงู„ูŠุฏ #ุตุญู… #handball #saham #goalkeeper

comment 8 star 210 last month

Foto lama bro haha #volly ball #saham #volsatra

comment 0 star 52 2 days ago

@regrann from @diasshinta - meet up kali ini seru!! sambil ngajarin @apsidiq96 main stocklab ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š betapa senengnya dia menang hahaha ๐Ÿ˜‹ thank you mas @ryanfilbert . terbukti stocklab itu mudah dipahami oleh newbie yg sama sekali gak paham dunia investasi ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„ - #regrann #game #cashflowgame #kiyosaki #boardgame #investasi #main #bestseller #investment #saham #reksadana #author #book #bestseller #ryanfilbert #trading #idx_bei

comment 0 star 37 15 minutes ago

Live update. sharing about investment. alhamdulillah ramai yang nak tau tentang our new project ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . . whatsapp 017-2342299 nadia . #newproject #investment #privatejacket #monspace #youngmillionaire #saham

comment 0 star 6 17 minutes ago
comment 0 star 6 21 minutes ago

Irbid-saham๐Ÿ’Œ #jordan #irbid #saham #love

comment 0 star 2 28 minutes ago

Dinner sambil ngecekin trs #forex wkwk..๐Ÿ˜„€ #donaldtrumpeffect #saham #euro #stock

comment 1 star 3 41 minutes ago

Lo kheng hong memiliki prinsip dalam memilih saham sebagai berikut: . 1. lihat manajemenya, apakah dikelola oleh orang-orang yang jujur dan profesional memiliki integritas dan dikagumi. . 2. perhatikan usahanya, akan jadi seperti apa bisnis itu ? kita bisa melihat kinerja masa lalunya dalam jangka panjang misal 5-10 tahun ke belakang. . 3. cari perusahaan yang labanya besar melalui profit margin dan roe. . 4. cari perusahaan yang terus bertumbuh dalam jangka panjang. . 5. cermati valuasinya dengan memperhatikan per (price earning ratio) atau pbv (price to book value), bandingkan dengan kompetitornya. belilah yang masih murah. . kesempatan emas untuk membeli saham bagus dengan harga murah tentu saja ditengah kondisi krisis, ikuti prinsip warren buffet, be greedy when the others are fearful . #yuknabungsaham #yukkenalisaham #yukbelajarsaham

comment 3 star 52 55 minutes ago

Projek 2017 - sebulan rm10,000 . pagi tadi nye appt di starbucks done collect 2 12,000!!!! . power la projek baru nih....best best best! . baru sempat nak mengupdate al maklum lah bz terrr sebarang pertanyaan bole terus wassup ok orang join sebab faham, serius, nampak peluang dan cari modal walaupun tiada modal permulaan apabila diterangkan . mentaliti majoriti sekarang bila tiada modal, tak boleh buat bisnes. takde modal tk boleh cuba peluang apa-apa. itu yang silap tu. bila tiada, kene cari baru akan dapat peluang yang kita nak . kalau duduk diam, memang takkan berganjak sedikit pn perubahan dalam diri. niat nak berubah, ubah kehidupan, ubah cara berfikir tu dah betul. tapi bila nak kene cari modal terus down, terus putus asa. baru kene cari modal, belum usaha lagi. sama sama fikirkan ..maklumat lnjut ๐Ÿ“ž0195138348 (mmaker syazwan) ๐Ÿ“ž0195138348 (mmaker syazwan) ๐Ÿ“ž0195138348 (mmaker syazwan) more tags. #upm #ukm #gmi #kptm #usim #politeknik#uitmshahalam #projekincometurbo#otcmmarket #otc #invest #invester #saham#pelaburan #realinvestment #realusd#projektkyahkerja

comment 0 star 10 1 hour ago

Stock sound concert januari 2017. saksikan penampilan nidji di penutupan perdangan bulan januari 2017, pada 31 januari 2017, pk 15.00 di idx main hall. gratis! syaratnya: 1. follow ig @indonesiastockexchange, follow twitter @idx_bei, like facebook fan page www.facebook.com/indonesiastockexchange, youtube (pilih 2 dari 4 pilihan) 2. repost 1 (satu) post yang ada di media sosial bei dengan caption versi kalian sendiri 3. daftarkan diri kalian melalui email, dengan format: nama lengkap, alamat, no. hp, account ig, dan bukti nomor investor id atau nomor sid (jika ada) ke stocksound.idx@gmail.com sebagai rsvp. saat kalian datang nanti, kalian hanya perlu menunjukan: 1. bukti following ig @indonesiastockexchange, twitter @idx_bei, like facebook fan page www.facebook.com/indonesiastockexchange, youtube (2 dari 4 pilihan) 2. bukti sudah repost 1 (satu) post yang ada di media sosial bei dengan caption versi kalian sendiri tunggu apalagi, yuk datang dan ajak teman-teman kalian! kesempatan langka loh, nonton konser sambil cari tahu cara nabung saham #sekarangwaktunya #yuknabungsaham #stocksoundconcert #nidji #nidjiholic #konser #idx #bei #saham

comment 0 star 8 1 hour ago

Di zenith golds anda labur pakej usd1k keatas, zenith golds akan hadiahkn emas zg 99.99 tulen percuma, cikgu baru lepas melabur pakej usd20k,.dapat lah emas percuma 20grams, simpanan cukup matang,dapat lagi,.70% duit = 30% emas dari keuntungan kite dapat, hebat tak zenith golds?!!! ade tak bisnes yang mampu seperti zenith golds??? #invest #investment #labur #pelaburan #emas #zenithgold #zenith #gold #zg #saham #berjaya #jutawan untuk register acc emas zenith golds, haikal azim 012-5077-600

comment 0 star 10 2 hours ago

Gamma network business coachin g & training. cepat dapatkan tempat anda dalam kelas ini . jangan lepaskan peluang keemasan ini !. kelas ini akan mengajar secara terperinci bagaimana hendak menguasai pasaran 2017 dalam dunia perniagaan. kelas ini juga akan menerangkan mengenai dunia perniagaan bagi mengelakkan anda terjebak dalam dunia money game, skim piramid dan skim cepat kaya yang sedang merebak pada masa kini. anda akan diberikan modul khas dalam kelas ini bagi memudahkan anda sebagai rujukan dalam dunia perniagaan sebenar dan banyak lagi !. jangan lepaskan peluang sekarang !. yuran kemasukan seorang adalah rm200 !. dan terhad kepada 100 orang sahaja !. tetapi jika anda sertai kami sebagai ahli, kemasukan adalah percuma !. daftar sekarang !. ๐Ÿ“ž 016.8721013 (esham) ๐Ÿ“ž 016.8721013 (esham) ๐Ÿ“ž 016.8721013 (esham) info lanjut di instagram: ๐Ÿ“ท__esham__ #rtempire #gammanetwork #skillsonlinestage3 #entreprenuersclub88 #upm #ukm #gmi #kptm #usim #politeknik #uitmshahalam #projekincometurbo #otcmmarket #otc #invest #investor #saham #pelaburan #realinvestment #realusd #projekstudentberpendapatan

comment 0 star 29 2 hours ago
comment 0 star 36 3 hours ago

[kenapa orang yang phd tak ego]??๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ . . beliau adalah lpasan phd.. seorng lecture d sbuah university.. dan bliau memiliki pnglaman dlm network marketing hmpir 10 tahun.. dr alex nmpak pluang ini.. . . dn bliau mngatakn antara platform yng bliau ceburi ,phytoscience lh satu²nya company yng xperlu promote product.. dn snang dpt duit.. hnya dgn memperkenalkn 2 orng sahaja sdah blik modal... dn bliau juga bru sminggu join ttapi downline dia dh ada 5 orng.. smua mngambil package pling besar๐Ÿ˜จ๐Ÿ˜จ.. dmna package ini adalh package jutawan. iaitu mobile stokis.. dmna seorng mobile akn dbyar sbnyak 2000.. byng kn 5 orng??..โ—๐Ÿ‘๐Ÿ‘dasyat. . . beliau wlaupun masih bru dalam platform ini tetapi ,bliau bnyak tunjuk ajar dengan sya. dia ckp ada orng nk ada yng tak nk.. jd klau tak nk cari orng yng nk.. kita buat bnda bagus.. beliau nmpak "jalan itu sudah ada,jadi hanya tinggal nak jalan or tak sahaja" . . so kpda ssiapa ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃyng rsa ajak seorng mmpu dbyar sbnyak 2000 okey pm sya.. sya ada cara dia.. yng pnting package itu adalh mobile.. so kpda yng berminat bolh pm sya: . . ๐Ÿ“ž017.853.5348(harry) ๐Ÿ“ž017.853.5348 (harry) . . info lanjut di instagram: ๐Ÿ“ทharry13_11 #rtempire #gammanetwork skillsonlinestage3 #upm #ukm #gmi #kptm #usim #politeknik #uitmshahalam #projekincometurbo #otcmmarket #otc #invest #investor #saham #pelaburan #realinvestment #realusd #projekstudentberpendapatan #ums #segicollegesubangjaya #makeup

comment 0 star 110 3 hours ago
comment 0 star 113 4 hours ago

#repost @indosatooredooistc with @repostapp ใƒปใƒปใƒป “while some might mistakenly consider value investing a mechanical tool for identifying bargains, it is actually a comprehensive investment philosophy that emphasizes the need to perform in-depth fundamental analysis, pursue long-term investment results, limit risk, and resist crowd psychology.” - seth klarman * * * #quotesoftheday #quotes #investor #investasi #istc #indosatooredoo #stocktrading #pasarmodal #saham #instadaily #investment #investing #investordaily #sethklarman

comment 1 star 40 4 hours ago